Barnevelder deelt rake klappen uit in nieuwe film

BARNEVELD Binnenkort komt de derde korte film uit van Barnevelder Jacob-Carl Pauw: Providentia. De film vertelt het verhaal over een jongeman, Richard, die betrokken raakt bij zinloos geweld. ,,Niemand had zich gerealiseerd welke invloed deze gebeurtenis en de nasleep ervan zouden hebben op de levens van bepaalde mensen. Een verhaal over wroeging en vergeving´´, vertelt Pauw. De hoofdrollen worden vertolkt door Jop Gorris en Hans Diederix.

VECHTPARTIJ Het produceren van de film was voor de cast en crew niet altijd makkelijk. ,,Er zijn op verschillende locaties opnames gemaakt. Zo hebben we op een industrieterrein in Almere een vechtpartij gedraaid. Ondanks de afgelegen plek hebben omstanders onze 'aanvaring' gezien en de politie ingeschakeld, hoewel er duidelijk een geluidsman en camera bij stonden. Achteraf hadden we dat beter vooraf kunnen melden.´´

De titel Providentia is overigens afgeleid van Providentia Dei, wat Goddelijke voorzienigheid betekent. ,,Ik heb bewust voor deze titel gekozen, omdat de film gaat over de soevereiniteit van God waardoor genade en vergeving mogelijk is´´, aldus Pauw.