• 112Heuvelrug.nl

Barnevelder krijgt klappen bij confrontatie met inbrekers

BARNEVELD Een 64-jarige Barnevelder is zaterdagavond lichtgewond geraakt nadat hij twee inbrekers in zijn woonplaats had overlopen. De daders wisten te ontkomen en zijn nog spoorloos. De politie zoekt getuigen.

De Barnevelder werd die avond door een buurtbewoner getipt dat er werd ingebroken in een pand aan de Reigerstraat, waarvan hij de eigenaar is. Toen hij daar rond 21.20 uur poolshoogte ging nemen trof hij binnen twee vreemden aan die hem meteen aanvielen. Bij de daaropvolgende vechtpartij waarbij over en weer zou zijn geslagen wisten de daders te ontkomen. Voor zover bekend is er niets buitgemaakt.

SIGNALEMENT Van de daders is slechts bekend dat ze tussen de 20 en 25 jaar oud waren en dat ze donkere kleding droegen. Verder hadden beiden een Noord-Afrikaans uiterlijk. Eén van de twee had halflang krullend haar. Ze zouden zijn weggereden in een ouder model auto in verboden richting de Lijsterstraat uit.

ONDERZOEK De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of gehoord of die meer informatie hebben over de daders worden verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.