• AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia

Barneveldse (14) omgekomen bij ernstig ongeluk Barneveld

BARNEVELD Bij een ernstig ongeval op de Stationsweg in Barneveld is zaterdagmiddag een 14-jarige fietsster uit Barneveld om het leven gekomen. Ze kwam rond 16.40 uur vanuit de richting van Voorthuizen en reed op het fietspad aan de kant van het Schaffelaarsebos. Toen ze ter hoogte van de Van Wijnbergenlaan de Stationsweg overstak, kwam ze in botsing met een motor. De motorrijder, een 28-jarige man uit Barneveld, kwam vanuit de richting van Barneveld.

De hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, brandweer en een traumahelikopter uit Amsterdam rukten massaal uit, maar konden het meisje niet meer redden. De motorrijder is met flinke schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De Stationsweg werd in verband met het ongeval vanaf de Vliegersvelderlaan afgesloten voor al het verkeer. De Van Wijnbergenlaan werd ter hoogte van de spoorwegovergang afgesloten. Een politiehelikopter heeft vanuit de lucht overzichtsfoto's gemaakt. De verkeersspecialisten van de politie zijn een onderzoek gestart. Voor diverse getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.