• Margriet Walstra

Barneveldse ballerina´s naar Dansacademie

BARNEVELD Danae Flohr (10 jaar, leerlinge van De Fontein-Burghthof), Sterre Walstra (10, De Fontein-Lijsterhof) en Noa van Summeren (9, Antoniusschool) van Balletschool Désirée Nillesen zijn toegelaten tot de vooropleiding van de Dansacademie in Arnhem. In september starten de meiden met de oriënterende fase en na de basisschool stromen ze door naar de vooropleiding dans, een voortraject van ArtEZ. De vooropleiding bestaat uit klassiek, modern en folkloredans.

Dansdocent Désirée Nillesen is trots op haar pupillen. ,,Natuurlijk zie je af en toe een talentje voorbijkomen op de dansschool, maar dat drie leerlingen dit seizoen de auditie hebben gehaald is erg gaaf'', vertelt zij. Naast de lessen op de dansacademie blijven de meisjes ook de reguliere lessen op de balletschool volgen. Désirée heeft inmiddels vaker talentvolle leerlingen begeleid naar een dansopleiding. Vier jaar geleden is ze daarom gestart met Kweekvijver, een speciale groep voor talentvolle dansers die zowel binnen als buiten haar balletschool op hoog niveau lessen volgen bij Désirée en haar collega's. Ook doet deze groep leerlingen mee aan optredens en wedstrijden door het hele land.

Afgelopen zaterdag ontvingen de meiden de derde prijs tijdens Dance Art, een wedstrijd die dit jaar plaatsvond in het Schaffelaartheater.