• Het Barneveldse transportbedrijf Amerongen Kamphuis is overgenomen door de Belgische transportgroep Sitra.

    BDUmedia

Belgisch bedrijf neemt Barneveldse transporteur over


BARNEVELD De Belgische transportgroep Sitra heeft het Barneveldse transportbedrijf Amerongen Kamphuis overgenomen. Dat heeft Sitra zaterdagmiddag bekendgemaakt. Directeur Jan Kamphuis van Amerongen Kamphuis noemt de overname een win-winsituatie voor beide bedrijven.

Volgens het Belgische bedrijf past de overname in de groeistrategie van Sitra. ,,De activiteiten van Amerongen Kamphuis zijn zeer complementair aan de onze. AK is gespecialiseerd in LTL-transport ('less than truckload') in Duitstalig Europa, de Benelux en Scandinavië, een blinde vlek in onze eigen dienstverlening'', licht  algemeen directeur David Saelens van Sitra Group toe. ,,We zijn allebei familiebedrijven met een lange geschiedenis. We gaan volop voor langetermijnrelaties met onze klanten en focussen sterk op kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. Dankzij die gemeenschappelijke normen en waarden bereikten Sitra en AK dan ook snel een overeenkomst."


GROTER GEHEEL Samen met David Saelens blijft Jan Kamphuis algemeen directeur van AK. ,,Dit is voor ons een uitgelezen kans om toe te treden tot een groter geheel'', aldus Kamphuis. ,,Daardoor kunnen we ons bedrijf verder professionaliseren. Voor onze klanten verzekeren we een groter geografisch bereik en dito flexibiliteit. Voor onze medewerkers is er heel wat potentieel om door te groeien. Deze samenwerking is de perfecte stap naar een mooie toekomst, een win-winsituatie voor alle betrokken partijen."