• gemeente barneveld
  • gemeente Barneveld

Beste spijbelsmoes beloond met taart: ´Mijn bed wilde me nog niet kwijt´

BARNEVELD Wethouder Didi Dorrestijn-Taal heeft donderdag taart uitgedeeld aan een brugklas van het Johannes Fontanus College. De traktatie op de Dag van de Leerplicht had alles te maken met de smoesjeswedstrijd die de gemeente Barneveld via Instagram in het leven had geroepen. ,,Mijn bed wilde me nog niet kwijt´´, was de spijbelsmoes die goed bleek voor een exclusief bezoek van de wethouder, inclusief een gebakje voor elke leerling uit de desbetreffende klas.

,,Natuurlijk willen we spijbelen niet belonen", zegt Didi Dorrestijn, wethouder onderwijs. ,,Maar we willen wel aandacht voor de Dag van de Leerplicht. En door het vertellen en delen van smoesjes beseffen kinderen zich beter dat ze onder de leerplicht uit proberen te komen. De smoesjes-actie was dus een uitgelezen kans om het onderwerp op een luchtige met kinderen te bespreken en hen bewust te maken van het mooie recht op onderwijs in Nederland." "

De wethouder ging met de brugklassers in gesprek over het ontstaan van de leerplicht, maar ook over de gevolgen van spijbelen. ,,Door leerlingen te stimuleren om dóór te zetten, wil ik uiteindelijk schooluitval voorkomen.´´