Bewoners buitengebied krijgen glasvezel

BARNEVELD/REGIO De bewoners van het buitengebied bij de dorpen Barneveld, Kootwijkerbroek, Stroe en Kootwijk krijgen glasvezel. Na een spannende race tegen de klok werd de benodigde drempel -50% van alle mogelijke klanten moest een glasvezelabonnement afsluiten- met een eindscore van 50,8 procent ternauwernood gehaald.

Wethouder Gerard van den Hengel reageert enthousiast. ,,Glasvezel is enorm belangrijk voor ons buitengebied. Bedrijven en inwoners kunnen tegenwoordig niet meer zonder snel internet. Het is onmisbaar voor een goede ontwikkeling van het buitengebied. Met name de agrarische bedrijven en de toeristische- en zorgsector hebben er veel belang bij, maar ook voor een gezin met opgroeiende en studerende kinderen of ouderen die langer zelfstandig willen blijven wonen is glasvezel belangrijk.´´

,,Wij zijn vooral trots op alle vrijwilligers en alle andere enthousiaste inwoners die zich de afgelopen weken hebben ingezet. Ik wil iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen. Daarnaast realiseer ik me dat we ook nog buitengebied hebben dat niet aangesloten is op glasvezel, zoals in Voorthuizen, De Glind, Garderen, Zwartebroek en Terschuur. We gaan ons er voor de volle honderd procent voor inzetten dat ook deze inwoners en bedrijven glasvezel krijgen. We hopen daar binnenkort meer duidelijkheid over te kunnen geven."

CIF start na de vakantie met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat eind 2018 iedereen die een abonnement heeft afgesloten, dan ook een glasvezelaansluiting heeft.