• Henk Hutten
  • Henk Hutten
  • Henk Hutten
  • Henk Hutten

Bier-spijsproeverij smaakt naar meer

BARNEVELD ,,Ik wist niet dat speciaal bier zo goed kan passen bij de meest uiteenlopende gerechten. Heel erg lekker...''

Lezers van de Barneveldse Krant waren donderdagavond verrast door de bijzondere smaakcombinaties tijdens een speciaal voor hen georganiseerde bier-spijsproeverij in het nieuwe restaurant BAS (Beers and Steaks) in Barneveld. Zo'n honderd nieuwsgierigen waren erop af gekomen. Zij kregen zes lokale en regionale bieren te proeven in combinatie met zes bijpassende gerechten.

Het zesgangendiner was samengesteld door chef-kok Gerard Walters (Euro-Toques Nederland) en culinair recensenten Huub Oudshoorn (Barneveldse Krant) en Felix Wilbrink (De Telegraaf). De gerechten, van amuse tot dessert, waren tot in de puntjes uitgevoerd door het keukenteam van BAS, dat volgens eigenaar en mede-initiatiefnemer Albert Hotzky meer dan een week bezig is geweest met de voorbereidingen.

De bierbrouwers en chef-koks vertelden aan het begin van elke gang iets over hoe de bieren en gerechten tot stand waren gekomen. Chef-kok Oudshoorn genoot van de avond. ,,Als je zoveel mensen ziet genieten, dan doet je dat hartstikke goed.'' Mede-initiatiefnemer Jan van den Brink van Wijnwinkel Barneveld verwoordde het algemene gevoel dat na afloop heerste, treffend. ,,Dit smaakt absoluut naar meer. Volgend jaar gaan we opnieuw een bier-spijsproeverij voor de lezers van de de Barneveldse Krant organiseren.''

Klik hier voor een fotoreportage.