• Roald Jansen
  • Roald Jansen
  • Rona Lane
  • Organisatoren Tom Hengeveld (links) en Huub van de Vecht van Gelderpop op Zeumeren

    Pauw Media

Bløf, Di-Rect en Chef´Special bij Gelderpop op Zeumeren

VOORTHUIZEN Bløf, Chef’Special, Di-Rect, Miss Montreal en The Partysquad komen zaterdag 7 juli naar recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen tijdens de eerste editie van Gelderpop. Ook de Handsome Poets en Wulf treden op. Op drie verschillende podia is er voor elk wat wils, zeggen organisatoren Huub van de Vecht van het Utrechtse bedrijf Festfairs en Tom Hengeveld, in Barneveld bekend van het succesvolle Helden-dancefestival.

Danny van Zeggelaar

Gelderpop krijgt een ‘main stage’ met bands en artiesten als Bløf, Chef’Special, Di-Rect en Miss Montreal. Daarnaast is er de Helden Dancetent met bekende lokale artiesten als IsaxBonvineas, Mart Knibbe, DJ Lekker en Chico & Jools. En er komt een Meezing Café met onder meer Nederlandstalige pophits. Voor de inwendige mens zijn er foodtrucks.  

,,Het wordt een echt popfestival”, belooft organisator Huub van de Vecht. Hij verwacht maximaal achtduizend bezoekers tijdens de allereerste Gelderpop. ,,In deze regio heb je niet echt een noemenswaardig groot popfestival”, vertelt hij. ,,en dat terwijl Zeumeren zich heel goed leent voor een popfestival. Er is een mooi parkeerterrein, de logistiek is goed en een mooi strand, prachtig aan het water. Ik ben er nu een paar keer wezen kijken en dacht: dit moeten we gewoon doen.”

Van de Vecht werkt voor de organisatie van Gelderpop samen met Tom Hengeveld, die al enkele jaren het Helden-festival in de Veluwehal organiseert. ,,Je hebt bij Gelderpop alles in één”, zegt Hengeveld. ,,Er is pop-, dance- en feestmuziek en er zijn foodtrucks. En dat met een bijzondere setting: aan het strand, heel relaxed.” Van de Vecht vult aan: ,,Je hoeft ook niet de hele dag te dansen. Er komen ook plekken om even te ‘chillen’, waar je even tot rust kunt komen.”

Gelderpop wordt gehouden op zaterdag 7 juli, van 13.00 tot 00.00 uur. De eerste tweeduizend kaarten (´early bird tickets´) kosten 25 euro en zijn te bestellen via www.gelderpop.nl. Donderdag 8 maart om 19.00 uur start de kaartverkoop. Kaarten zijn alleen online te verkrijgen. De toegang is mogelijk vanaf 18 jaar.
De officiële kaartverkoop voor Gelderpop begint op donderdag 8 maart om 19.00 uur via www.gelderpop.nl