• Ted Walker

Brandweer: jaarwisseling extreem rustig

BARNEVELD De Barneveldse brandweer heeft een zeer rustige jaarwisseling gehad. Voor middernacht kreeg ze slechts twee brandmelding en erna eentje.

,,We hebben echt veel minder buitenbranden gehad dan normaal", aldus woordvoerder Allard Schimmel. ,,Ik denk dat dit door de regen komt."

VREUGDEVUUR De eerste melding kreeg de brandweer om 20.37 uur. Het vreugdevuur dat brandde aan de Van Wijnbergenlaan werd iets te groot. ,,We hebben het iets ingedamd, maar wel laten branden. Het is toch een mooi feest, hè", zegt Schimmel. Ook aan de Van Ghentlaan in Barneveld konden de brandweerlieden blussen. ,,Er smeulde een ondergrondse afvalcontainer."

De enige melding na middernacht kwam van een bewoner van een woning aan de Ceram in Barneveld. ,,Er was een vuurpijl tussen het dak gevlogen", aldus Schimmel. ,,De melder vertrouwde het niet en alarmeerde ons. Toen wij kwamen was er niets meer te zien."

RUSTIGE OUDJAARSDAG De hulpdiensten in de hele regio Gelderland-Midden, waaronder de gemeenten Barneveld, Ede en Scherpenzeel, hadden het op oudjaarsdag zeer weinig te doen. ,,In totaal waren er veertien buitenbranden in alle vijftien gemeenten, en daar had Barneveld er twee van", weet Schimmel. ,,Na middernacht hadden we een vergelijkbaar aantal buitenbranden als vorig jaar, tussen de 35 en de 40. Het is dus erg rustig geweest. We hebben ook geen meldingen gehad dat er geweld is gebruikt tegen hulpverleners."

Via Twitter meldt ook burgemeester Asje van Dijk dat oud en nieuw rustig is verlopen. Hij schrijft: 'Dank aan onze hulpverleners en toezichthouders voor jullie inzet bij Oud en Nieuw. Gelukkig 'rustig' verlopen. Allen een gezond en veilig 2018 toegewenst'.