• Breunis van de Weerd.

    Foto: Jan de Boer

Breunis van de Weerd wordt burgemeester in Nunspeet

EDE Breunis van de Weerd wordt de nieuwe burgemeester van Nunspeet. De gemeenteraad van de Veluwse plaats heeft hem dinsdagavond voorgedragen. Als het aan de Nunspeetse raad ligt wordt de Edese SGP-fractievoorzitter per 27 mei de opvolger van Dick van Hemmen.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Nunspeet omschrijft Van de Weerd als een ervaren bestuurder met een breed netwerk. Hij wordt gezien als verbinder en bruggenbouwer die als burgemeester op objectieve wijze boven de partijen wil staan en een burgervader wil zijn voor de gehele Nunspeetse samenleving.

Van de Weerd is 53 jaar en woont in Ede. De vorige verkiezingsperiode was hij wethouder in de gemeente Ede. Daarvoor was hij 12 jaar heemraad bij Waterschap Vallei en Eem en is hij 10 jaar actief geweest in de Provinciale Staten van Gelderland, deels als fractievolger, deels als Statenlid. Op dit moment is hij zowel lid van de gemeenteraad van Ede als lid van Provinciale Staten van Gelderland. Van de Weerd is getrouwd en vader van zes kinderen.