• Archief BDUmedia

Buurtbuslijn 509 in twee stukken geknipt

BARNEVELD De buurtbus tussen Barneveld, Leusden en Nijkerk (lijn 509) wordt vanaf maandag 5 november in twee stukken geknipt voor de duur van vier maanden, in verband met het vervangen van een burg over het Valleikanaal bij Leusden, aan de Horsterweg. Dit meldt de buurtbusvereniging Barneveld-Nijkerk.

Tot 1 maart is de Horsterbrug niet begaanbaar voor autoverkeer. Reizigers uit Barneveld stappen ter hoogte van de brug uit, om via een fietsbrug naar een andere bus te lopen en daarmee hun reis te vervolgen richting Leusden en Nijkerk. De bussen wachten daar op elkaar.

Gevolg van deze maatregel is dat de route door Leusden iets wordt ingekort om tegelijk met de andere bus bij de brug te arriveren. De Leusdense haltes Beekridder, Bosveld, Munnikhove, Walenburg en Hamershof komen te vervallen. In plaats daarvan stopt de buurtbus bij haltes van lijn 17 (Bohemen en Torenakkerweg). Hierdoor veranderen ook de vertrektijden bij andere haltes in Leusden. Aan de 'Nijkerkse kant' van de lijn wordt verder niets gewijzigd.