• 2014-04-22 18:26:23 AMSTERDAM - Carice van Houten voor aanvang van de premiere van Love Eternal. De speelfilm vertelt het verhaal van de Britse Ian (gespeeld door Robert de Hoog) wiens leven in teken staat van de dood. ANP KIPPA REMKO DE WAAL

    Remko de Waal
  • Kröller-Müller Museum
  • Kröller-Müller Museum
  • Kröller-Müller Museum
  • Kröller-Müller Museum

Carice van Houten zoekt 'verborgen kunst' in Otterlo

OTTERLO 'Verborgen kunst' uit het Kröller-Müller Museum in Otterlo is vanaf begin 2016 te zien in het tweede Pop-Up Museum van De Wereld Draait Door in Amsterdam. Gastconservator is de bekende actrice Carice van Houten.

Evenals bij de maandag afgesloten eerste editie van het Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam, dat ruimte beschikbaar stelt, gaan vaste gasten van het populaire tv-programma ook voor aflevering twee op zoek naar kunst in de kelders van bekende musea.

Elk van de negen tafelgasten richt vervolgens een zaal in met een eigen selectie. Carice van Houten maakt die keuze in het Kroller-Müller, dat in Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt.

GASTCONSERVATOREN De andere gastconservatoren zijn: Wim T. Schippers (Universiteitsmuseum Groningen), Sander van de Pavert (Mauritshuis, Den Haag), Paul de Leeuw (Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam), Beatrice de Graaf (Nationaal Militair Museum, Soesterberg), Daan Roosegaarde (Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam), Robbert Dijkgraaf (Teylers museum, Haarlem, en Museum Boerhaave, Leiden), Paulien Cornelisse (Museum Volkenkunde, Leiden, en het Tropenmuseum, Amsterdam) en Sywert Van Lienden (Bonnefantenmuseum, Maastricht).