• Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk

CDA en Pro´98: ´Met spoed aandacht voor Kuntzelaan´

BARNEVELD De Barneveldse CDA-fractie dringt bij het college van burgemeester en wethouders ,,met grote spoed´´ aan op aandacht voor de fietsoversteken op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld. Dat meldde raadslid Tamara van den Broek dinsdagavond tijdens de rondvraag in de raadscommissie Bestuur. Dit naar aanleiding van publicaties in deze krant, waarin zowel vanuit de politie als vanuit Plaatselijk Belang Barneveld is aangegeven dat de fietsoversteken nu niet veilig genoeg zijn.

Wouter van Dijk

Van den Broek: ,,De oversteken zijn al meerdere malen eerder aan de orde geweest, maar wat gaat de gemeente nu doen om deze locaties veiliger te maken?´´ Specifiek noemde ze de fietsoversteek ter hoogte van De Hebberd. ,,Herkent het college zich in het beeld dat politie en Plaatselijk Belang schetsen?´´

Ook de fractie van Pro´98 maakt zich zorgen en wil weten of er snel effectieve en concrete maatregelen te treffen zijn, zo laat raadslid Hilhardt Brul weten via schriftelijke vragen aan het college. Deze partij wil ook weten of het college de mening deelt dat de bedoeling van een veiliger Kuntzelaan vooralsnog niet is waargemaakt. Brul verwijst hiermee naar de grootscheepse herinrichting van de Kuntzelaan, die eind vorig jaar werd afgerond.

Eind vorige week waarschuwde wijkagent Marten de Blécourt in deze krant voor de onoverzichtelijke situaties op de Kuntzelaan, waar fietsers soms met hoge snelheden oversteken, vaak ook zonder richting aan te geven. Automobilisten op hun beurt rijden er geregeld te hard. In reactie op dat signaal meldde PB Barneveld begin deze week zich ,,ernstige zorgen´´ te maken over de fietsveiligheid op meerdere plekken in het dorp.

In aanvulling op de vragen van Van den Broek, wilde Jan Top (SGP) weten hoe het staat met de fietsveiligheid op de ovatonde bij de Willem Dreeslaan/Valkseweg, waar hij eerder aandacht om vroeg nadat in april dit jaar een overstekende fietser werd geschept door een vrachtauto. ,,Ik heb begrepen dat kenniscentrum CROW hier een onderzoek naar de veiligheid van fietsverkeer in twee richtingen uit gaat voeren. Klopt dat?´´

Wethouder André van de Burgwal kon op de vragen geen antwoord geven, aangezien ´verkeer´ bij zijn collega Hans van Daalen ligt. Wel zegde hij toe dat het college er snel in een schriftelijke reactie aan de raad op terugkomt.