• Wouter van Dijk

'Columbiz Park' weer achter gesloten deur

BARNEVELD Opnieuw gingen woensdagavond de deuren van de Barneveldse raadszaal dicht voor publiek, op het moment dat de raadscommissie Bestuur/Samenleving met wethouder Aart de Kruijf in gesprek ging over de financiële afwikkeling van het gesneuvelde plan voor kantorencomplex Columbiz Park op bedrijventerrein Harselaar. Vanwege ,,bedrijfsgevoelige'' informatie kon de wethouder naar eigen zeggen niet in het openbaar praten over de ontbinding van contracten met bedrijven die zich op het kantorenpark hadden willen vestigen.

Begin deze maand meldde deze krant al dat de contracten inmiddels ontbonden zijn, de gemeenteraad moet daar volgende week nog wel mee akkoord gaan. Ter sprake komen dan vergoedingen die de gemeente beschikbaar stelt bij de ontbinding van de koopovereenkomsten.

Het plan is dat de naastgelegen eierdrogerij Schaffelaarbos het gehele Columbizterrein (ongeveer 42.000 vierkante meter) overneemt van de gemeente. Een kleine veertig procent van deze grond benut dit bedrijf voor uitbreiding van de fabriek, het overige deel verkoopt Schaffelaarbos door. Op dat deel kunnen bedrijfsgebouwen met een kantoor gerealiseerd worden, maar zelfstandige kantoorpanden zijn er vanwege geurhinder van Schaffelaarbos niet toegestaan, meldde De Kruijf woensdagavond.