• Ambulancezorg Gelderland-Midden

Ambulanceverpleegkundige werkt in vrije tijd op Edese IC

EDE Ambulanceverpleegkundige Vivian, werkzaam bij Ambulancezorg Gelderland-Midden, werkt tijdelijk op de Intensive Care in Ede. Op de Facebookpagina van de Ambulancezorg deelt ze haar verhaal. ,,Het is echt buffelen. Het zijn lange diensten van 12,5 uur waarbij we allemaal keihard werken."

Inmiddels twee jaar geleden nam Vivian afscheid als Intensive Care verpleegkundige bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) in Ede. ,,Bij mijn vertrek zei ik dat ze mij altijd mochten bellen als ze hulp nodig hadden", legt ze uit. Dat telefoontje kwam twee weken geleden. ,,Door het snelle schakelen met mijn leidinggevende en de goede samenwerking tussen het ziekenhuis en onze ambulancedienst kon ik vlot aan de slag. Weliswaar in mijn vrije tijd, maar dat doen we om elkaar te helpen", vertelt Vivian.

,,Op mijn vrije dagen werk ik nu diensten op de IC van het ziekenhuis. Het is fijn om terug te zijn op een vertrouwde plek en in een bekend team. Maar het is echt buffelen, het zijn lange diensten van 12,5 uur waarbij we allemaal keihard werken. We draaien deze diensten om de dag. Vergeet ook zeker de technische ondersteuning in het ziekenhuis niet. Beademingsapparatuur komt van diverse afdelingen/organisaties en werkt anders of moet anders ingesteld worden. Zonder hen kunnen we de apparatuur niet gebruiken, ze zijn onmisbaar."

Vivian: ,,Ik ben geschrokken van de situatie en wat COVID19 met de patiënten doet. Als je op de IC werkt word je met je neus op de feiten gedrukt. Wat je gezien hebt uit Italië, de beelden van verpleegkundigen met drukplekken op het gezicht. Het komt echt dichtbij en als je ziet wat wij aan beschermende kleding dragen om zelf niet ziek te worden. Het is echt pittig." De Edese IC is inmiddels uitgebreid met extra bedden. De situatie wordt volgens Vivian per dag bekeken. ,,Als team maak je het verschil in deze tijden. De sfeer is zo bepalend: er is een fijne teamspirit, je vindt ontspanning voor momenten. Samen zetten we alles op alles!"