• ...

Hond 'gered' uit auto Barneveld

BARNEVELD Op het parkeerterrein aan de Kapteijnstraat in Barneveld is donderdag een hondje uit een warme auto gered tijdens de Oud Veluwse Markt. De ramen van de auto stonden op een kier; een daarvan is door twee boa’s en een omstander naar beneden geduwd, waarna een beambte de deur opende met zijn wapenstok. De situatie leidde tot een verhitte discussie tussen omstanders en de hondeigenaar.

Jannes Bijlsma

Fred Grootveld was een van de aanwezige boa’s. De meldkamer stuurde hem op de auto af, waar op dat moment al een collega van hem aanwezig was. ,,De hond had zijn tong uit de mond. Hij had het duidelijk warm, ook al was de buitentemperatuur niet zo hoog. Er stond een aantal mensen om de auto heen. Zij maakten zich zorgen. Gezien de situatie leek het ons het beste om de hond te bevrijden.”

Er werd contact gezocht met de eigenaar van de auto en de hond. ,,Hij was maar kort weggeweest”, aldus Grootveld. ,,Het was ook meteen helder dat hij zijn hond - die op leeftijd was - geen kwaad had willen doen en bood direct zijn excuses aan.”

Een groep van tien omstanders nam daar niet direct genoegen mee en reageerde verontwaardigd richting de man. ,,Het werd wat druk rondom de auto; deze mensen hadden een duidelijke mening over de situatie en werden boos. De eigenaar raakte ontdaan. De situatie deed hem duidelijk pijn. We hebben de rust bewaard en gingen in gesprek met de omstanders. Uiteindelijk is het goed afgelopen en bleef het rustig.”