• Lex van Lieshout ANP XTRA

Dieven stelen vrachtwagen in Voorthuizen

VOORTHUIZEN Nog onbekende daders hebben vannacht of vanmorgen vroeg ingebroken bij Veenhuizen Koeltechniek aan de Verbindingsweg in Voorthuizen. Drie bedrijfsbusjes werden opengebroken.

Bovendien hebben de dieven een kleine bedrijfstruck gestolen. ,,Uit één van de busjes is daarnaast radio-apparatuur en een navigatiesysteem meegenomen", meldt wijkagent Henk Vonder.

Het exacte tijdstip van de inbraak is niet te geven, meldt de agent. Camerabeelden zijn er wel, voegt Klaas-Jan Moltmaker van het bedrijf toe. ,,Deze zijn echter nog niet uitgelezen, hopelijk staat er bruikbare informatie op."

Volgens hem gaat het om professionals. ,,Ze hebben het hekwerk finaal gemolesteerd om het bedrijfsterrein op te kunnen komen. Zoiets hebben we nog niet eerder meegemaakt. Heel vervelend ook, omdat we net voor een evenement zitten."

De gestolen vrachtwagen betreft een kleine truck met laadklep van het merk Iveco. De bedrijfsnaam staat op de zijkanten van de wagen. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.