• Politie Ede

Drie personen aangehouden bij hennepkwekerij

EDE - Op de Sterkenburg in Ede is een hennepkwekerij ontdekt en vervolgens ontmanteld. Een anonieme melder belde met de politie en gaf aan dat er in een flatwoning op de Sterkenburg een in werking zijnde hennepkwekerij was opgebouwd. De meldkamer stuurde hierop de noodhulpeenheden van Ede ter plaatse. De melder loodste hierbij telefonisch de eenheden naar de juiste locatie.

Eenmaal ter plaatse namen de collega's strategisch verschillende posities in rondom de woning. Hierna werd enkele malen aan de bewoners/aanwezigen duidelijk kenbaar gemaakt dat zij van de politie waren en dat de deur geopend moest worden.

Na meerdere malen aanroepen werd hier echter geen gehoor aan gegeven. Nadat de agenten toestemming (machtiging) hadden van de hulp officier van justitie werd door de politie alsnog de woning betreden. Hier troffen zij circa 150 hennepplanten aan.

In totaal zijn er drie personen aangehouden. Tevens zijn bij één persoon pillen aangetroffen, waarbij het vermoedelijk ging om XTC. Nadat de verdachten waren afgevoerd is de kwekerij ontruimd. Hierbij kwam ook Liander ter plaatse om de stroom af te sluiten. Tevens deed Liander ook aangifte van diefstal van de stroom.