• Politie

Drie verdachten met verboden tas aangehouden in Barneveld

BARNEVELD De politie heeft zaterdag in Barneveld drie personen aangehouden op verdenking van heling en het bezit van inbrekerswerktuig.

Agenten zagen op de rotonde bij het Hulpverleningscentrum een auto met exportkenteken rijden. De bestuurder trok volgens de politie de aandacht met verdacht gedrag.
De bestuurder en de twee andere inzittenden werden vervolgens staande gehouden. Na controle bleek de bestuurder geen geldig rijbewijs te hebben, de auto niet te zijn verzekerd en niet te zijn voorzien van geldige kentekenplaten. Op de achterbank troffen de collega's een zogenaamde geprepareerde tas, die vaak wordt gebruikt bij winkeldiefstal. Een geprepareerde tas is verboden volgens de algemene plaatselijke verordening (APV) van Barneveld.

In de kofferbak bleek een groot aantal goederen te liggen, vermoedelijk afkomstig van diefstal. Alle inzittenden zijn aangehouden op verdenking van heling en het met zich voeren van inbrekerswerktuig (geprepareerde tas). Tevens krijgt de bestuurder diverse processen verbaal voor de eerder genoemde overtredingen.