• Hoge Veluwe
  • Hoge Veluwe
  • Hoge Veluwe

Duizenden deelnemers bij Hoge Veluwe Loop

OTTERLO De twaalfde editie van het Hoge Veluwe Loopweekend in Het Nationale Park De Hoge Veluwe was wederom een doorslaand succes. Ruim drieduizend hardlopers en een kleine duizend wandelaars hebben aan het weekend deelgenomen, dat onderverdeeld was in de Hoge Veluwe Wandeldag op zaterdag en de Hoge Veluwe Loop op zondag.

Een kleine duizend wandelaars hebben zaterdag tijdens de routes kunnen genieten van diverse landschappen die het park rijk is. Natuurgidsen vertelden op verschillende punten op de route allerlei interessante wetenswaardigheden over de flora en fauna. Er zijn vier verschillende routes gelopen, waaronder ook de Belevingsroute. Deze route van één kilometer lang is speciaal ontworpen voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of visuele beperking.

HOGE VELUWE LOOP De Hoge Veluwe Loop vond zondag plaats met ruim drieduizend deelnemers. Hardlopers van alle leeftijden genoten van het mooie weer en de landschappen van het park. Volwassenen konden kiezen uit 5 of 10 kilometer of de halve marathon. De trailrunners liepen een parcours van 14 kilometer of een hele marathon. Voor de kinderen was de Moeffie Mijl georganiseerd: een Engelse Mijl van 1,6 kilometer in de omgeving van Jachthuis Sint Hubertus.

BEWEEGMARKT Gedurende beide dagen van het loopweekend was er een beweegmarkt, waar van alles te beleven was voor lopers en supporters. Er waren onder andere speeltoestellen voor de kinderen, sportgerelateerde stands, eten en drinken en nog veel meer.

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert het Hoge Veluwe Loopweekend met hulp van vrijwilligers en studenten. Het doel van de stichting is bezoekers op een sportieve manier het park te laten beleven. Kijk voor de uitslagen op hogeveluwe.nl.