• Koen van Weel

Eén flitspaal ´betrapt´ 11.700 hardrijders in vier maanden

HARSKAMP De flitspaal langs de Otterloseweg in Harskamp, ter hoogte van voetbalvereniging Harskamp, heeft in vier maanden tijd bijna 12.000 snelheidsovertreders geflitst. Met 11.729 keer flitsen kwam de paal het vaakst van alle permanente flitspalen in de provincie Gelderland in actie.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Van mei tot en met augustus dit jaar werd er in Gelderland in totaal 153.429 keer geflitst op snelheid en bij verkeerslichten. De flitspaal langs de Otterloseweg staat met stipt op de eerste plaats, gevolgd door de flitspaal langs de Voorthuizerstraat in Putten. Op plaats drie staat de paal langs de Arnhemseweg in Otterlo, die 8.240 boetes opleverde.  

DOOR ROOD Ook de flitspalen in Ede leverden flink wat bekeuringen op. De flitspaal langs de Dr. W. Dreeslaan kwam het vaakst in actie. In vier maanden tijd gingen daar maar liefst 6.593 bestuurders de fout in. Ook werd daar het vaakst door rood gereden. De flitspaal flitste 858 keer voor door rood rijden, het hoogste aantal in de provincie Gelderland.

EDE Op de Molenstraat in Ede gingen 1.919 snelheidsovertreders op de bon. De flitspaal langs de Jan Th. Tooroplaan flitste in totaal 1.323 keer, die langs de Keesomstraat - Galvanistraat precies 1.000 keer.

De andere flitspaal in Harskamp, die langs de Dorpsstraat ter hoogte van autobedrijf Verheul staat, haalde bij lange na niet de 12.000, maar flitste in totaal toch 1.366 keer. In Bennekom, langs de Van Balverenweg, werden 3.919 snelheidsovertreders geflitst.