• Jurgen Jacob Lodder
  • Jurgen Jacob Lodder
  • Jurgen Jacob Lodder
  • Jurgen Jacob Lodder

Echtpaar uit Voorthuizen wint 241.000 euro in tv-show

VOORTHUIZEN Hein uit Voorthuizen en zijn vrouw Jacqueline zijn de winnaars van 241.288 euro in BankGiro Loterij The Wall' dat zondagavond te zien was bij SBS6. In deze spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro's.

Hein (62) vertelt na afloop: ,,Dit was echt fantastisch om mee te maken. Mijn vrouw Jacqueline en ik zijn veertig jaar bij elkaar en gaan samen altijd voor het hoogst haalbare. Met die insteek hebben we ook meegedaan aan het programma. Mochten we zonder geld naar huis zijn gegaan, dan had ik gezegd: We zijn met dromen gekomen, en gaan met dezelfde dromen weer naar huis." Dat liep anders. Hein en Jacqueline speelden na een bloedstollend spel namelijk een totaalbedrag van maar liefst 241.288 euro bij elkaar.

Toen ze zich voor de voorrondes van de show opgaven, hadden ze maar één doel: de hele familie weer bij elkaar brengen. ,,Die hereniging wordt nu werkelijkheid," zegt Hein enthousiast. ,,De broer van Jacqueline woont op Ibiza en één van haar zussen woont in Turkije. Vanwege gezondheidsredenen mag deze zus niet vliegen. Inmiddels is hun moeder 86 jaar oud en is het ruim zes jaar geleden dat ze met de hele familie bij elkaar zijn geweest. Na onze deelname is het mogelijk om met zijn allen naar Turkije te gaan."