• EeStairs

'EeStairs krijgt één van de allerduurzaamste productielocaties'

BARNEVELD EeStairs Nederland verhuist nog dit jaar naar het nieuwe energieneutrale onderkomen op Harselaar West-West in Barneveld. Dat meldt technisch directeur Dick Cluistra. Het pand wordt volgens hem ,,één van de duurzaamste productielocaties van Nederland''.

In de nieuwe fabriek aan de Landweer in Barneveld krijgt de internationale trappenspecialist alle ruimte om door te groeien en nóg efficiënter te gaan werken. Dick Cluistra: ,,We kijken reikhalzend uit naar de verhuizing. Op dit moment werken we noodgedwongen op twee verschillende locaties, waar we ook nog eens uit ons jasje groeien.'' Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Harselaarseweg 102 en de houtafdeling aan de Marchandweg.

TWEE KEER ZOVEEL RUIMTE In het nieuwe onderkomen, op vijfhonderd meter afstand van de huidige locatie, verdubbelt EeStairs de productieruimte. Naast een staalhal en een houtafdeling realiseert het bedrijf een gesloten rvs-productieruimte, conserveringshal, expeditiehal en kantoren.

KEURMERK DUURZAAMHEID De fabriek van EeStairs wordt één van de duurzaamste productielocaties van Nederland. ,,Het gebouw krijgt het keurmerk 'BREEAM outstanding', waarmee de hoge duurzaamheidsstandaard is gewaarborgd'', legt Cluistra uit. ,,Het gasloze pand wordt volledig energieneutraal. We gaan het bijvoorbeeld verwarmen met een biomassaketel, waarin we ons eigen houtafval verbranden.''

EeStairs realiseert de nieuwbouw op bedrijventerrein Harselaar West West in eigen beheer. De bouw gaat binnenkort van start en het is de bedoeling dat de nieuwe locatie nog dit jaar volledig operationeel is. Blikvanger van het moderne pand wordt een kunstwerk nabij de entree van het kantoorgedeelte. Cluistra: ,,Dat wordt een echte 'eyecatcher' die we in het diepste geheim ontwikkelen.''

De bouwlocatie was in eerste instantie bestemd voor Palfinger Marine Netherlands. Dat bedrijf wijzigde echter de plannen, waarna EeStairs de grond en fundering overnam. EeStairs verkoopt haar designtrappen over de hele wereld. In totaal werken zo'n zeventig mensen bij het bedrijf, dat in handen is van Dick Cluistra en Cornelis van Vlastuin. In Barneveld werken verspreid over de twee locaties in totaal 35 medewerkers.