• Gerwin van Luttikhuizen

Candlelight Shopping Barneveld: wat is er allemaal te beleven?

BARNEVELD Het centrum van Barneveld verandert vanavond in een groot kerstdorp vanwege Candlelight Shopping. Het evenement duurt van 17.00 tot 21.00 uur.

De Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) gaat ook dit jaar voor veel sfeer en beleving. ,,Het wordt ouderwets gezellig met alle activiteiten, muziek en optredens door het hele centrum. Qua invulling houden we vast aan voorgaande edities. Dat programma staat namelijk als een huis. Never change a winning team", lacht centrummarketeer Sander van den Brink.

NIEUW DIT JAAR Dit betekent niet dat er geen nieuwe toevoegingen zijn aan Candlelight Shopping. ,,Een sfeervol centrum blijft de basis, maar natuurlijk willen we elke editie verrassen. Zo is het dit jaar gelukt om de beste vuurspuwer ter wereld naar Barneveld te halen. Van Singapore tot Toronto, de Pyromancer reist de hele wereld over met zijn show. Nieuw dit jaar is ook het Dickens-Dijkje. Op Het Dijkje waan je jezelf tijdens Candlelight Shopping even in de negentiende eeuw. Compleet met kleding uit die tijd, ouderwetse spelletjes en andere activiteiten. Voor de kinderen keren onder meer het Candlelight Express treintje door het centrum en de bloemendraaimolen op het Raadhuisplein terug."