• Fred Dörfel

Het Groene Pandje wint PreufAward

BARNEVELD Het Groene Pandje uit Barneveld heeft woensdagavond de PreufAward gewonnen. Eigenaar Jesse Madern kreeg de pepermolen voor de beste culinaire gerechten tijdens Hét Preuvenement Barneveld uit handen van juryvoorzitter Huub Oudshoorn. De bistro aan de Langstraat liet elf lokale collega-restaurants achter zich bij de verkiezing, die vorig jaar werd gewonnen door het Chinese restaurant Rose Garden. 

De eerste dag van het proeffestijn op het Theaterplein in Barneveld is succesvol verlopen, zegt voorzitter Gert Ansink van het evenement. ,,We hebben het niet helemaal goed kunnen tellen, maar er zullen ruim tweeduizend bezoekers zijn gekomen. Daarmee zijn we meer dan tevreden. En vanavond verwachten we er nog meer." Ansink merkt dat het evenement elk jaar populairder wordt. ,,Als evenement zijn we inmiddels aardig gesetteld in Barneveld. Mooi ook om te zien dat het zakenleven ons meer en meer weet te vinden. Ze vinden het allemaal enorm gezellig en kunnen uitstekende contacten opdoen. Mooi om te merken."

De weersomstandigheden zagen er lange tijd niet heel gunstig uit voor de aanwezigen van Hét Preuvement. Uiteindelijk viel het mee. ,,We hadden een draaiboek voor slecht weer zoals onweer. Hiervoor hebben we in nauw contact gestaan met Meteoconsult. Dat verwachtte wel wat regen. Daar hadden we eigenlijk geen last van. Een kwartier lang was er onweer, maar dat mocht ook geen naam hebben. Het verliep allemaal uitstekend."

Ook culinair leverden de deelnemers een topprestatie, aldus Ansink. ,,Meester-chefkok Paul Fagel verbaast zich over het hoge kwaliteitsniveau in een lokaal horecagebied als Barneveld. Leuk als je dat van een professional hoort, en dat is hij tenslotte. Er heerst hier geen bitterballencultuur. Tegelijk streven de deelnemers wel naar goede kwaliteit, zonder sterallures." Voor de winnaar Het Groene Pandje had Ansink niets dan lof. ,,Dat stak er met kop en schouders bovenuit. Het Groene Pandje is sinds 1 januari aangesloten bij Euro-Toque. Restaurants met dat predicaat gebruiken alleen de beste en juiste streekproducten. Fagel merkte het gelijk op, toen hij de hapjes proefde. Eigenaar Madern is een jonge, enthousiaste ondernemer. Hij verdient het gewoon."