• De kerstmarkt in Voorthuizen wordt gehouden op zaterdag 21 december.

    Bram van den Heuvel

Kerstmarkt Voorthuizen krijgt meer ruimte op zaterdag

VOORTHUIZEN De kerstmarkt in het centrum van Voorthuizen (zaterdag 21 december) ondergaat een aantal vernieuwingen. ,,Door de komst van de nieuwe rondweg is het nu mogelijk om de Hoofdstraat af te sluiten'', meldt Ondernemers Vereniging Voorthuizen.

,,Dit gebeurt met een omleiding voor het verkeer vanaf de Koninginnelaan tot de Schoolstraat. Binnen dit gebied ontstaat meer ruimte voor kramen en verkoopplaatsen en de garantie dat er ruimte genoeg is voor een voetgangersgebied. Een andere leuke toevoeging is dat de markt voor het eerst op zaterdag overdag valt. Zo kunnen we de krachten bundelen met de weekmarkt.

Zowel de winkels in het centrum als de markt blijven in ieder geval geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Door de vernieuwde opstelling van de kramen komt er een leuke ronde, waarbij alle kramen en winkels op de route liggen. Hierdoor is het aanbod ook weer wat gegroeid. Uiteraard ontbreken de kerstgerelateerde artikelen niet, zoals decoratie, kaarten en kadootjes. Maar ook het meer reguliere aanbod is ruim voldoende aanwezig, zoals kleding, schoenen, tassen, verzorgingsproducten, elektronica, huis-, tuin- en keukenbenodigdheden en hobbyartikelen.

Ook aan eten en drinken is geen gebrek; denk aan braadworsten, hamburgers, oliebollen, stroopwafels, poffertjes en churros. Of duik de naastgelegen terrassen even in voor warme erwtensoep of glühwein. Voor de kinderen wordt er een gratis speellokaal ingericht door Kinderopvang Dolfijn bij Lounge3. Voor wat extra sfeer worden de kramen versierd en is er vanaf het podium livemuziek te horen van onder andere Collin, Crescendo en Midwinterblazers. Optredens met zang worden verzorgd door onder andere Say Yes, Triple Switch Coverband en een shantykoor. Ook deze keer zijn zowel de toegang als het parkeren gratis.''