• Pauw Media
  • Rik Bronkhorst
  • Rik Bronkhorst
  • Rik Bronkhorst
  • Rik Bronkhorst
  • Rik Bronkhorst
  • Rik Bronkhorst
  • Rik Bronkhorst

Tientallen belangstellenden trotseren kou om bij Top 2000 stembus te zijn

BARNEVELD/TERSCHUUR De Radio 2 Top 2000 stembus heeft vanochtend Restaurant De Goudreinet aan de Zelderseweg in Terschuur bezocht. Tientallen mensen stonden op de parkeerplaats in de kou te genieten van live radio en band Van Dik Hout. Stemmen op liedjes die in de lijst van het grootste muziekevenement van het land komen was ook mogelijk. Het is de vierde dag dat de bus plaatsen in Nederland bezoekt.

Rik Bronkhorst

De waterdamp komt zichtbaar uit de mond van Joost Verzijl. Hij is speciaal voor de stembus naar De Goudreinet gekomen. ,,Het is wel erg koud inderdaad”, bevestigt de inwoner van De Glind, maar de temperatuur neemt hij voor lief. ,,Ik ben een ontzettend grote fan van de Top 2000. Dat het dan zo fris is, dat maakt mij dan ook niet meer uit.” Hij vertelt dat hij ook elk jaar met zijn dochter naar het Top 2000 café in Hilversum gaat. ,,Op oudjaarsdag om 05.00 uur zelfs”, lacht hij. ,,Dat zegt wel wat over mijn fanatisme.”

Verderop staat Nathalie Verbeek te koukleumen. Ze heeft in Garderen gewoond en kent de locatie daarom goed. Ze draagt een mandje met warme eieren met zich mee. ,,Die ga ik aan de deejays geven. Wel met een boodschap hoor. Ik sta hier namelijk voor de boeren.” Samen met haar man Dik werkt ze in de pluimveesector. ,,We willen echt een punt maken. Ik wil de deejays daarop wijzen. Een ode aan de boer zeg maar. We moeten weg uit het verdomhoekje.”

PEPERNOTEN Van Dik Hout heeft ondertussen live Stil In Mij ingezet. De bezoekers genieten en deinsden mee met de muziek om warm te blijven. Dat het niet altijd even zuiver klinkt, drukt de sfeer niet. Medewerkers van de radioshow delen croissantjes en pepernoten uit. Daarnaast is er koffie en thee voor wie dat wil. ,,Er wordt goed voor ons gezorgd”, zegt iemand in het publiek.

Radio deejays Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte komen af en toe naar buiten om de stemming te pijlen en in gesprek te gaan met aanwezigen. Kijk in de Vegte gaat in gesprek met Sara uit Barneveld. Zij vult haar lijstje op de stemzuil in. Piano Man van Billy Joel staat bovenaan.

THUISWEDSTRIJD Voor Kijk in de Vegte is het bezoek aan Barneveld een thuiswedstrijd. De 45-jarige radiopresentator woont in Kootwijk en had voor de gelegenheid familie en vrienden uitgenodigd om te komen kijken én luisteren. ,,Ik rijd hier altijd langs, onderweg naar Hilversum. Dat we hier nu een keer staan vind ik echt ontzettend leuk.” De gemoedelijkheid valt hem op. ,,Het is hier erg gezellig.”

Op weg naar De Goudreinet was de stembus door De Glind gereden. Daar stopte de bus om te praten met Hanneke, die langs de weg liep. Ze vertelde dat ze in huis vijf jongeren heeft, waar zij en haar man voor zorgen. ,,Dat zijn kinderen die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen wonen.” ,,Wat mooi”, reageert Kijk in de Vegte. Daarnaast heeft ze zes honden, voor wie ze elk een liedje in de lijst heeft ingediend. ,,Voor mijn lievelingetje heb ik Never Gonna Give You Up van Barry White ingediend.” De hond die altijd aan haar zijde loopt krijgt het liedje Next to me van Emeli Sandé.

De Radio 2 Top 2000 stembus rijdt alleen morgen nog door het land. Tot en met zaterdag kunnen luisteraars stemmen via nporadio2.nl. De Top 2000 is vanaf eerste Kerstdag tot oudjaarsdag te beluisteren.