• De Winterfair keert na een jaar afwezigheid terug in Kootwijkerbroek.

    import

Winterfair keert terug in Kootwijkerbroek

KOOTWIJKERBROEK Na een jaar van afwezigheid beleeft de Winterfair Kootwijkerbroek op vrijdag 13 en zaterdag 14 december haar derde editie.

Dat vertelt Willeke Budding, die samen met haar man Henk en Wilhelm Beens verantwoordelijk is voor de organisatie. ,,Vorig jaar kon de markt niet plaatsvinden, omdat we een beetje aanhikten tegen het vele werk. ‘Dan kijken we volgend jaar wel weer’, zeiden we tegen elkaar. Nou, dat hebben we geweten.”

De organisator ontving ,,talloze” berichten van inwoners. ,,Iedereen was zo enthousiast over de voorgaande edities, dus dit jaar organiseren we de Winterfair gewoon weer.” Er zijn veertig kramen beschikbaar voor bezoekers, met elk een andere specialiteit. ,,Voorgaande jaren hadden we zestig kramen”, vertelt Budding desgevraagd. ,,Dit jaar zijn dat er dus minder, maar dat gaat niet ten koste van de kwaliteit. We hebben kramen die hetzelfde aanboden eruit gehaald. Qua aanbod verandert er dus niks”, belooft ze de bezoekers.

Er zijn onder meer kramen met kleding, lekkernijen en stoffen. Ook is er een foodplein. Hier staan allemaal kramen waar van alles te eten en te drinken is. Ook is er, naast de schaatsbaan, een quadbaantje voor kleine kinderen. Muziek klinkt er op die dagen in overvloed. ,,De Midwinterhoornblazers komen, een saxofoonensemble speelt én een zangeres met een gitaar treedt op. Allemaal mogelijk gemaakt door de vele sponsoren.”

Budding heeft er erg veel zin zin, ,,vanzelfsprekend.” De opbrengst van de markt gaat naar de Puurveense Molen. De markt is op vrijdag van 14.00 uur tot 22.00 uur geopend en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. De ingang is op de hoek van de Puurveenseweg en de Walhuisweg in Kootwijkerbroek.