Explosieve groei Lagerwey

BARNEVELD Door een toename van de windturbineorders groeit Lagerwey in razend tempo. In januari stonden er ruim dertig medewerkers op de loonlijst bij het Barneveldse bedrijf, inmiddels is dat aantal verdubbeld. ,,Aan het eind van het jaar zullen we werken met een vast team van circa honderd personen", verwacht Henk Lagerweij.

 

Edward Doelman

,,De afgelopen jaren zagen we dat de belangstelling uit diverse landen al flink aan het groeien was. In relatief korte tijd heeft dit ook geresulteerd in de verkoop van molens", schetst Lagerweij. De besturing, gondels en generatoren van de turbines worden door het bedrijf zelf gebouwd. De mastonderdelen worden elders in het buitenland aangekocht. Uiteindelijk worden de Lagerwey-molens op locatie opgebouwd.

Ondanks de goede berichten blijft Lagerweij met beide benen op de grond staan. ,,De huidige groei is natuurlijk mooi om mee te maken, maar ik heb in mijn leven ook twee keer de andere kant van de medaille meegemaakt", doelt de Barnevelder op de twee faillissementen die hij in 1985 en 2003 meemaakte. ,,Ik zeg vaak dat een bedrijf zonder historie ook geen toekomst heeft. Juist nu het weer zo goed gaat, is het daarom ook niet aan mij om nu uitbundig te zijn."

Momenteel worden turbines in Nederland, Finland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk gebouwd. ,,In 2014 hebben we in totaal vijf molens in afgeleverd, volgend jaar zullen dat er misschien wel 25 worden", zegt Lagerweij, die sinds dit jaar naast het hoofdkantoor in Barneveld ook twee loodsen in Wekerom huurt. Ook de organisatiestructuur wordt aangepast om de groei van de organisatie op te vangen.

Meer in het economiekatern van vandaag