• AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia

Fietser (18) ernstig gewond bij aanrijding in Barneveld

BARNEVELD Bij een ongeval op de Scherpenzeelseweg in Barneveld is donderdagavond een 18-jarige fietser uit Barneveld ernstig gewond geraakt. De fietser en een personenauto kwamen met elkaar in botsing. Het medisch team van een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen bij het stabiliseren van het slachtoffer.

Het ongeval gebeurde rond 21.55 uur, net voorbij de Briellaerdseweg. ,,De fietser zou de Scherpenzeelseweg zijn overgestoken en werd vervolgens geraakt door de automobilist, een 59-jarige bestuurster uit Doetinchem'', zegt politiewoordvoerder Marie-José Verkade. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. De bestuurder van de personenauto bleef ongedeerd.

Naar de toedracht van het ongeval doet de politie nog onderzoek, zegt Verkade. ,,We hebben enkele getuigen gesproken en de collega's van de verkeersongevallenanalyse hebben de situatie bekeken, dit onderzoek loopt momenteel nog.'' De rijbaan richting Scherpenzeel was vanwege het ongeluk tot middernacht afgesloten voor het verkeer.