• AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia

Gewonde ongeluk v.v. Stroe herstelt in ziekenhuis

STROE Een 65-jarige man is maandagavond gewond geraakt bij een ongeval bij voetbalvereniging Stroe aan de Tolnegenweg in Stroe. Het slachtoffer is onder een muur gekomen tijdens sloopwerkzaamheden van oude kleedkamers bij de voetbalvereniging. Het gaat om Marti Lagerweij uit Kootwijkerbroek, een gepensioneerde vrijwilliger van de voetbalvereniging. Voorzitter Gerard van Laar verwacht dat Lagerweij zal herstellen van het ongeluk. ,,Niets wijst erop dat het een andere kant op gaat.'' Hij heeft diverse breuken opgelopen, onder meer aan zijn gezicht.

Het ongeval gebeurde rond 18.00 uur. Drie personen waren bezig een muur te slopen. Toen de muur was neergehaald, misten twee mannen plotseling de derde. Ze vonden het slachtoffer uiteindelijk onder de gesloopte muur. De arbeidsinspectie is gisteren ter plaatse geweest en zal rapport opmaken. het ongeval was geen aanleiding om de werkzaamheden te staken. Er zijn daarentegen gisteravond nog muren gesloopt. Bij de sloop ging het om afbraak van oude kleedkamers, terwijl de nieuwbouw er al staat. 

Voor het ongeval rukten de hulpdiensten massaal uit. Politie, ambulance, de brandweer en de traumahelikopter werden opgeroepen. Het slachtoffer is met spoed per ambulance, onder begeleiding van een trauma-arts, naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht..