• import

'Grootscheepse renovatie´ sportpark VV Barneveld

BARNEVELD/STROE De grootscheepse renovatie van sportpark 't Nieuwe Oost gaat rond de zomer van start, zo verwacht voorzitter Martijn van Hal van voetbalvereniging VVB. Het werk aan acht van de twaalf kleed- en doucheruimten, de scheidsrechtersruimte en de installatieruimte zou vorig najaar starten nadat de gemeente er drie ton voor had uitgetrokken, maar er ontstond vertraging. ,,We hadden wat strubbelingen over de financiën met de gemeente en de aannemer", aldus Van Hal, die zich op de vlakte houdt over de details daarvan.

Jannes Bijlsma

Dat werk was oorspronkelijk al in 2016 gepland, maar werd uitgesteld om de renovatieplannen te combineren met werk dat de vereniging zelf wilde doen aan onder meer een nieuw krachthonk en verzorgings- en vergaderruimte. VVB maakt nu gebruik van enkele zeecontainers. De kleedkamers zijn al jaren afgeschreven en voldoen niet aan de KNVB-eisen. Er treden bovendien geregeld storingen op in de verwarmingsketel, waardoor de voetballers met koude douches te maken krijgen.

Van Hal schat nu in dat 95 procent van de financiële afspraken die gemaakt moeten worden, nu daadwerkelijk zijn gemaakt. ,,Daarom heb ik goede hoop dat we rond de zomer kunnen starten met de werkzaamheden." Die worden in twee fases uitgevoerd: eerst worden vier kleedkamers, de scheidsrechtersruimte en de wc's aangepakt. ,,Hopelijk zijn die klaar bij de start van de competities", zegt Van Hal. ,,In de tweede fase worden de vier overige kleedkamers gerenoveerd. Al met al moet de totale klus dit kalenderjaar echt wel klaar zijn." Dat er vertraging bij het project is ontstaan, frustreerde de club. ,,Maar dit speelt nu al jarenlang. Dan kunnen die paar maanden extra er ook nog wel bij. Maar het wordt intussen wel kritiek met onze faciliteiten. Heel veel langer kunnen we niet meer wachten."

G-VELD Ondertussen heeft het Barneveldse college van burgemeester en wethouders besloten dat het kunstgras G-veld van VVB wordt vervangen. Dat werk wordt ook dit jaar uitgevoerd. Het veld is in 2007 aangelegd en er is sindsdien intensief op gevoetbald. Er is slijtage ontstaan van de kunstgrasvezels, waardoor het steeds moeilijker te bespelen werd. ,,Daarnaast willen dit ook iets vergroten, zodat het ook geschikt wordt voor pupillenwedstrijden. Daarvoor is het G-veld nu nog iets te klein. Dit gaat capaciteit op onze overige velden schelen." Die is nodig, omdat de vereniging over twee jaar en de jaren erna een grote groei verwacht. Die houdt verband met de bouw van nieuwbouwwijk Bloemendal, aan de noordkant van Barneveld.

Behalve in het G-veld op sportpark Nieuwe Oost, investeert de gemeente Barneveld ook in het tweede natuurgrasveld  van VV Stroe op sportpark De Bosrand. Dat veld is in 2002 voor het laatst gerenoveerd. Hier worden niet alleen wedstrijden van VV Stroe op gespeeld, maar er wordt ook op getraind. Het natuurgras wordt daarmee naar verhouding zwaar belast en is eveneens aan slijtage onderhevig. De toplaag van het veld moet worden gerenoveerd en de drainage vervangen.

BELUCHTINGSPOMP Tevens trekt de gemeente de portemonnee voor het vervangen en plaatsen van hekwerken, doelen en ballenvangers op verschillende sportverenigingen in de gemeente. Met het uitgetrokken geld wordt hier en daar tevens nieuw straatwerk gelegd en de besturing van de beregeningsinstallaties geoptimaliseerd. Daarnaast vervangt de gemeente de verouderde beluchtingspomp in het aan de hengelsportvereniging Barneveld verhuurde viswater Aanschotergat in Voorthuizen.

De gemeente besteedt 219.500 euro voor de nieuwe velden van VVB en VV Stroe en de faciliteiten op andere sportparken.