• Jeroen van der Veer

Hardrijders op de bon in Lunteren

LUNTEREN Een automobilist heeft een bekeuring gekregen omdat hij 48 kilometer per uur te hard reed over de Westzoom. Hij liep tegen de lamp bij een controle. In totaal zijn er twaalf boetes uitgeschreven.

De politie had over diverse locaties in Lunteren klachten van buurtbewoners ontvangen en heeft daarom gecontroleerd op snelheid. Op de Barneveldseweg zijn er geen overtredingen geconstateerd. Op de Hertenlaan (een 30km zone) reden enkele bestuurders 40km/u. De politie heeft hen gewezen op de 30km zone en de gevaren met spelende kinderen.

WESTZOOM Ook op de Westzoom is er gecontroleerd. Tijdens deze controle is er twaalf keer proces verbaal uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid was 102 km/u (gecorrigeerd 98 km/u). Dit terwijl de toegestane snelheid 50 km/u is. ,,Daarbij dient te worden opgemerkt dat we pas zijn gaan verbaliseren bij snelheden boven de 70km/u'', aldus de wijkagent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

48 KM/U TE HARD BINNEN DE BEBOUWDE KOM: Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners ben ik met een aantal collega's het dorp in gegaan en hebben wij gecontroleerd op snelheid. Op de Barneveldseweg zijn er geen overtredingen geconstateerd. Op de Hertenlaan (30km zone) reden enkele bestuurders 40km/u. Hen gewezen op de 30km zone en de gevaren met spelende kinderen. Ook op de Westzoom is er gecontroleerd. Tijdens deze controle is er 12 keer proces verbaal uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid was 102 km/u (gecorrigeerd 98 km/u). Dit terwijl de toegestane snelheid 50 km/u is. Opmerking : we zijn pas gaan verbaliseren bij snelheden boven de 70km/u. Snelheid speelt een grote rol bij verkeersveiligheid. Met een te hoge snelheid heb je minder tijd om te reageren als er zich onverwachte situaties voordoen. #snelheid #controle #veiligheid #verkeer #veiligverkeernederland #bekeuring #Lunteren #gemeenteede #waarschuwing #wijkagent #politie #police #instapolitie #instapolice #gevaarlijk

A post shared by Wijkagent_Lunteren (@wijkagent_lunteren_ilco) on