• Pauw Media

Hilly Pol Vrijwilliger van het Jaar

BARNEVELD Hilly Pol is dinsdagavond uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. Burgemeester Asje van Dijk maakte de benoeming bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Barneveld in het gemeentehuis. Andere genomineerden waren Peter van Voskuilen en Jan van Hof.

Hilly Pol is in 1987 bij toneelgroep WIK begonnen, als secretaris, degene die de kleding regelt en de opbouw van het toneel voor haar rekening neemt. Ze verzorgt sinds 2013 als secretaris bij Terre des Hommes de etalage, de berichtgeving, de posters en de mededelingen voor de medewerkers. Ook onderhoudt zij de contacten met het hoofdkantoor in Den Haag.

De inwoonster van Barneveld heeft in 2015, samen met twee anderen, het Parkinson Café opgericht, waar ze ook secretaris is. Bij elke bijeenkomst is zij aanwezig om alles te regelen voor eventuele sprekers. Pol heeft zelf ook de ziekte van Parkinson. Tot aan het pensioen is Hilly lerares geweest. Nog steeds is zij actief op school, als overblijfmoeder. Ze denkt vaak nog mee met projecten bij Daltonschool Lange Voren in Barneveld.

Burgemeester Van Dijk stak zijn waardering voor de vrijwilligers dinsdagavond niet onder stoelen of banken. ,,Wat is er veel vrijwilligerswerk in ons Barneveld. Van mantelzorg tot verpleeghuis, van kerk tot theater, van zieke tot gehandicapte... Overal zijn ze actief: jong en oud, man of vrouw, werkend of niet werkend, hoog en laag opgeleid... Wat wordt het leven mooier door al die inzet. Om die inzet te waarderen, kiezen we ook dit jaar weer de Vrijwilliger van het Jaar.''