Informatieavond faunapassages tussen Stroe en Kootwijk

GARDEREN/STROE/KOOTWIJK Spoorbeheerder ProRail houdt woensdag 9 september in Garderen een informatieavond over de aanleg van faunapassage Maanschoten. Het gaat om een wildviaduct over de snelweg A1 tussen de afslagen Stroe en Kootwijk en een faunatunnel onder de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn. De bouw start volgens plan halverweg 2016, de klus moet eind 2017 zijn geklaard.

De bijeenkomst vindt plaats in boerderij 't Molentje aan de Apeldoornsestraat 193 in Garderen, aanvang 19.30 uur. Na een inleiding en een korte presentatie kunnen bezoekers van 20.00 tot 21.00 uur vragen stellen bij informatiestands. Die worden bemand door medewerkers van ProRail (bouwcoördinator), Staatsbosbeheer (beheer leeflaag faunapassage) en de provincie Geldelrand (gebiedsregie Veluwe).

De snelweg A1 en de spoorlijn zijn obstakels tussen leefgebieden van wild op de Veluwe, zoals edelherten (foto), wilde zwijnen en dassen. ,,Maar ook boommarters, vleermuizen, reptielen, vliegende herten en dagvlinders gaan straks de faunatunnel en het ecoduct gebruiken. Daardoor kunnen dieren veilig van de ene naar de andere kant en zich beter voortplanten en verspreiden'', aldus ProRail.

De aanleg wordt betaald vanuit het Meerjarenprogramma Ontsnippering van de rijksoverheid. ProRail werkt voor dit project samen met Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de gemeente Barneveld.

Meer informatie en aanmelden voor de informatiebijeenkomst via de site www.prorail.nl/maanschoten