• Hofland Architecten

Ingezonden: ´SDVB mist draagvlak voor financiering clubhuis´

SDVB koos er deze week voor om mij via de Barneveldse Krant te informeren dat mijn kinderen via verhoogde contributie gaan bijdragen aan het nieuwe clubhuis. Bijzonder, maar dan reageer ik maar even via dezelfde weg:

SDVB is een mooie vereniging waar mijn kinderen en ik graag komen. De accommodatie is mooi, ligging is goed en er zijn veel vrijwilligers die zich naar eer en geweten inzetten om het iedereen naar de zin te maken.

Helaas is er ook een keerzijde: ondanks mooie beleidsplannen lukt het al jaren niet om alle teams te bedienen met voldoende en juiste trainers. Waar het wemelt van de technische staf rond de selectie-elftallen, moeten de mindere goden het doen zónder of met slechts één trainingsavond per week. Ondanks herhaaldelijk adresseren van dit probleem bij het bestuur (tot voor kort geleid door Wim Coenen) wordt het ontkend, genegeerd of in belang gebagatelliseerd. Op leidersavonden wordt vooruitgeschoven voetvolk geacht de klappen op te vangen voor het bestuur zonder enig mandaat voor een oplossing.

Intussen reiken de ambities tot in de hemel: extra velden, hoger speelniveau en nu een nieuw clubhuis waarbij de leden zonder raadpleging geacht worden bij te dragen aan de bekostiging. Tja, niet alleen de politiek is de binding met haar achterban kwijt....

Ik vermoed dat velen zich niet kunnen vinden in deze overmoedige uitspraak. De wens om eindelijk 'waar' te krijgen voor het contributiegeld is wekelijks te horen aan de Barnseweg. Als trotse ouder van voetbaltalenten die hun eigen topniveau wekelijks proberen te halen, kan ik maar één zaak vragen: stel je ambities bij, lever eindelijk wat je belooft en probeer tevreden te houden wat je hebt!

Het alternatief is straks een geweldige accommodatie met 8 velden, een nieuw clubhuis, ...... en vertrokken leden die elk geloof in een betere toekomst verloren hebben. Ik wens dat Barneveld, SDVB, mijn kids en mijzelf niet toe.

Gerald Petersen

Barneveld

Leider J017-5

Het SDVB-bestuur heeft donderdagmiddag gereageerd op dit bericht. Lees hier de reactie