• Hans-Lukas Zuurman

'Intratuin Barneveld wordt kenniscentrum'

BARNEVELD Intratuin Barneveld aan de Burgemeester Aschofflaan moet een kenniscentrum worden waar altijd wat te beleven is en het niet gaat om alleen maar 'dozen schuiven'.

Dat zegt eigenaar Ton Uljee van Intratuin Barneveld vandaag in een uitgebreid interview in de weekendbijlage van de Barneveldse Krant. Uljee, die Intratuin Barneveld ooit oprichtte en het bedrijf in 2008 verkocht, staat sinds kort weer aan het roer van het tuincentrum. Dankzij hem kon het bedrijf een doorstart maken nadat het eind januari failliet was gegaan.

Volgens de ondernemer schuilt de kracht van Intratuin Barneveld niet langer in het bieden van een combinatie van 'de goedkoopste perkplanten' en 'hele mooie spullen', maar veel meer in een voor de consument zichtbare 'upgrading' naar het hogere segment. ,,Consumenten hunkeren naar mooie en vernieuwende producten'', weet hij. ,,Ik wil met Intratruin Barneveld nu echt vol gas geven. We moeten terug naar de ziel van het bedrijf. Dit is een tuincentrum, bedoeld om het binnen- en buitenleven aangenaam te maken. Wij gaan ons richten op meer ruimte voor groen en echte tuincentrum gerelateerde producten.''

Meer over de toekomstplannen van Intratuin Barneveld in de weekendbijlage