• Pauw Media

Kampstraat is Oranjestraat van Barneveld

BARNEVELD De Kampstraat is dit jaar op Koningsdag gekozen als de Oranjestraat van Barneveld. De koninklijke camping met goudkleurige caravan is het meest in de smaak gevallen bij de jury. De derde prijs gaat naar de Amersfoortsestraat en de Kraaikoplaan, de tweede prijs naar de combinatie Emmastraat, Nairacstraat en Prins Bernhardstraat.

Volgens Gerjan Crebolder, voorzitter van de Oranjestichting Barneveld, is het versieren van de straten ,,echt in opkomst´´. De wijk Cannenburg heeft meegedaan met een opvallend spandoek met de tekst: ´Feest. De koning is 49 geweest´. De wijk Cannenburg heeft dit jaar net als de Van Lennepstraat voor het eerst meegedongen naar de prijs. ,,Leuk en zeker een vermelding waard´´, aldus het juryrapport.

De gecombineerde straten in de omgeving van de Emmastraat zijn ,,een professionele nieuwkomer´´. Er kon dorpsgolf met oranje ballen worden gespeeld, terwijl kinderen in de Kraaikoplaan traditionele koningsdag spelletjes konden spelen. De Kampstraat was omgebouwd tot een ´koninklijke camping'. ,,Compleet met extra tentjes voor de dochters, een nostalgische houten poepdoos met hartje in de deur, verwijzingsbordjes naar de dichtstbijzijnde attracties en sponsors, en natuurlijk alle versierde huizen langs de Kampstraat met extra banieren en wat niet al. Wat een werk en wat originaliteit´´, merkte de jury op.