Kippenren deelt 7.500 euro uit aan goede doelen

BARNEVELD De opening van Pluktuin Voor jou is volgend jaar in de zomer gepland. Na de opening kan iedereen van de pluktuin genieten en zelf veldboeketten, rood fruit en boomfruit plukken. Maar eerst moet er nog veel gebeuren voor de aanleg van de tuin. Om de groei te stimuleren en voor het onderhouden van de bomen en bloemen is water nodig. De organisatie van de Moba Kippenren Barneveld 2017 helpt daar graag aan mee en schenkt Pluktuin Voor jou een bedrag van € 2.000. Dankzij deze schenking is het mogelijk een waterput te slaan, een duurzame oplossing voor het onderhouden van de pluktuin.

Naast Pluktuin Voor jou is er € 5.500 verdeeld onder De Rozelaar, G Sport, Ons Bedrijf, Rally for Kids en Vrienden van DWK. Dankzij de ondersteuning van vrijwilligers van deze stichtingen is de Kippenren een succes geworden. Deze schenkingen zijn mogelijk dankzij alle sponsoren en deelnemers van de Moba Kippenren Barneveld 2017. De tiende editie van dit jaarlijks terugkerende hardloopevenement vond begin april van dit jaar plaats. Het evenement ondersteunt ieder jaar één of meerdere goede doelen.

Op de foto van links naar rechts: Dennis van Dijk, Teus Kuijsten, Erik van den Hoorn en Rianne van den Hudding. Deze pluktuin, een initiatief van Rianne van den Hudding, biedt dagbesteding en beschermd werk voor mensen met een zorgvraag die begeleid zelfstandig wonen.