• Ted Walker
  • Ted Walker

Kleine brand 's Heeren Loo snel onder controle

WEKEROM Een klein brandje in een van de woningen van zorginstelling 's Heeren Loo was woensdagmiddag snel onder controle. ,,Een van de cliënten zag kans brand aan een matras te doen ontstaan'', reageert een woordvoerder van de instelling desgevraagd.

 

Ted Walker

 

De brandweer uit Otterlo en De Valk waren snel ter plaatse. Maar echt veel werk hoefde er niet verzet te worden. ,,De brand was al onder controle toen de brandweer ter plaatse kwam'', zegt een woordvoerder van de hulpdiensten. Dat die brand al onder controle was, kwam volgens de woordvoerder van 's Heeren Loo door snel handelen van de Bedrijfshulpverlening. ,,De BHV-ers waren snel bij de betreffende woning en wisten de brand in de kiem te smoren.''

 

Hoe de brand aan het matras precies heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. ,,Maar dat wordt wel onderzocht'', reageert de woordvoerder van de zorginstelling. ,,Vervolgens wordt er binnen het zorgoverleg geëvalueerd met als doel een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat niet alles te voorkomen is. Wij begeleiden en beschermen onze cliënten met zorg. Waarbij zij zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven krijgen. In dit geval betrof het een woning waar mensen met een lichte beperking begeleid worden. Ze moeten bijvoorbeeld van tijd tot tijd wel een sigaretje op kunnen steken'', aldus de woordvoerder.