• import

Klikolozen krijgen rol PMD-zakken opgestuurd

BARNEVELD Inwoners van de gemeente Barneveld die recent hun oranje PMD-container (voor plastic afval, metaal en drankkartons) hebben teruggegeven aan de gemeente, krijgen een rol PMD-zakken thuisgestuurd. Dat heeft de afdeling beheer openbare ruimte laten weten aan raadslid Peter Spruijt (ChristenUnie). In totaal zijn er ongeveer 170 huishoudens die deze kliko weer inleverden.

Daarmee is er voor de korte termijn een oplossing voor het zakkenprobleem, waar Spruijt dinsdagavond tijdens de raadscommissie Bestuur aandacht om vroeg. Sinds de invoering van het nieuwe afvalsysteem met de oranje kliko's kunnen alleen bewoners van appartementen nog de speciale plastic PMD-zakken krijgen in de supermarkten. Voor diegenen die dus niet in een appartement wonen maar sinds kort ook geen oranje kliko meer hebben, bleek dat een probleem. 

,,Mooi dat het voor dit moment snel is opgelost'', zegt Spruiijt. ,,Het is nog geen structurele oplossing. Mooier zou het zijn als vergelijkbare zakken bij de supermarkten te koop zijn. Dan kunnen bewoners het gewoon zelf regelen.''