• Thijs van Dijk

Kootwijkerbroek schrikt van naakte 'horrorclown'

KOOTWIJKERBROEK Er is een naakte 'horrorclown' actief in Kootwijkerbroek. De afgelopen dagen viel hij meerdere kinderen in het dorp lastig, al dan niet naakt. Scholen waarschuwen ouders om hun kinderen niet alleen naar school te laten gaan.

Jannes Bijlsma

Via Facebook schrijft een bezorgde ouder dat de horrorclown haar zoontje zondagmiddag tussen 14.15 en 14.45 uur in de tuin van het huis lastigviel. Volgens haar fietste de man op een vouwfiets, die hij in de sloot gooide. 'Vervolgens verrichtte hij in de tuin, naakt, rare handelingen. Hij had blauw haar, een bebloed gezicht en bloed op zijn benen. Eng om te zien dus!" De moeder heeft inmiddels aangifte gedaan.

Schooldirecteur Paanstra van de reformatorische Rehobothschool bevestigt dat hem van verschillende kanten signalen hebben bereikt dat kinderen van zijn school de afgelopen dagen zijn lastiggevallen door de horrorclown. ,,De man verkleedde zich op verschillende manieren", zegt hij. ,,Hoe precies weet ik niet, wel weet ik dat hij naakt was. Hij uitte dreigende taal naar de kinderen, die daar uiteraard erg van schrokken."

Paanstra heeft de ouders met een bericht gealarmeerd voor de horrorclown. Zij moeten voorzichtig zijn met het naar school brengen en weer ophalen van hun kinderen. ,,Dat is het enige wat wij kunnen doen. Als ouders iets verdachts zien, kunnen zij het best de politie inschakelen en het ons laten weten." Volgens de politie blijft het aantal aangiften vooralsnog beperkt tot één. ,,We nemen het wel serieus", aldus woordvoerder Gerdine van Reen. ,,We gaan het dus ook onderzoeken. Ik kan nog niet zeggen wat de stand van zaken op dit moment is."