• Choir4Hope

Koren zingen één miljoen bij elkaar voor kankerbestrijding

BARNEVELD/ROTTERDAM Samen met Inspire2LiveChoir heeft het Barneveldse koor Choir4Hope in acht jaar tijd één miljoen euro bij elkaar gezongen voor de kankerbestrijding. Dat werd zaterdag bekendgemaakt bij het benefietconcert Support Casper in De Doelen in Rotterdam. Daar werd ook duidelijk dat vorig jaar 171.500 euro werd ingezameld voor het goede doel.

Een cheque van € 171.500 voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker werd overhandigd aan Sjoerd Zwanenburg, directeur van de Stichting Support Casper. Bij deze gelegenheid ontving dirigent Peter Overduin de gouden Support Casper Pin als blijk van grote waardering voor al zijn inspanningen en enthousiasme.

Onder leiding van oprichter en dirigent Peter Overduin gaven de twee koren de afgelopen jaren tientallen concerten in binnen- en buitenland. Elk jaar kiezen de koren een nieuw project waar ze hun energie op richten. Zo is er onder meer gezongen voor onderzoek en een betere behandeling van baarmoederhalskanker en hersentumoren. Ook zijn er diverse bestaande acties ondersteund van bijvoorbeeld KiKa, Pink Ribbon en Lymph&Co. In 2018 stond de actie Support Casper centraal, een initiatief van Prof. dr. Casper van Eijck uit het Erasmus MC om alvleesklierkanker te behandelen via een gloednieuwe therapie. 

Choir4Hope uit Barneveld, opgericht in 2014, heeft ruim 140 leden. ,,Veel koorleden hebben zelf of in hun directe omgeving te maken met kanker´´, aldus en woordvoerder. Dat geldt ook voor Peter Overduin, die in 2017 zijn vrouw Karin aan de ziekte verloor. ,,De koorleden hebben daardoor onderling een sterke verbondenheid. Er wordt gezongen met een lach en een traan.´´

Meer informatie op www.inspire2livemusic.nl en www.choir4hope.nl