• Erik van't Land
  • Erik van't Land
  • Erik van't Land

Krentenpuup voor Theo Blom

ACHTERVELD De traditionele Krentenpuup is vrijdagavond uitgereikt aan Theo Blom. Dat gebeurde tijdens de grote feestavond van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen in '100-gram Gebouw'. Het evenement was uitverkocht, wat betekent dat er een kleine duizend feestvierders in de Residentie van Prins Schots aanwezig waren.

De Krentenpuup is een krentenbrood van ongeveer vijf kilo, gebakken in de vorm van een pijp, geleverd door Henri Schouten. De KrentenPuup werd uitgereikt door Gerard van Ruitenbeek, de Krentenpuuper van 2017.

Theo Blom heeft veel al voor het dorp betekend. Zo was hij onder meer lid van het kerkbestuur St. Jozef-parochie Achterveld (1986-1994), waar hij ook ander werk verzette als lid van diverse commisies. Daarnaast was Theo voorzitter van de Parochiële Caritas instelling (1998-2008), medeoprichter en bestuurslid stichting Wisselwerking Achterveld Leusden Oekraïne (1999-2013) en vrijwilliger Platform Asielzoekers Leusden (2003-2010). Verder is hij onder meer vrijwilliger Kerkbalans, voorzitter van de commissie Kerstmarkt en voorzitter Landelijke Rijvereniging, Ponyclub en Menvereniging 'De Singels'.

PRIJSUITREIKING De dansmariekes van De Puupenkoppen lieten tijdens de feestavond spetterend danswerk zien en er was uiteraard de prijsuitreiking voor de best verklede groepen, paren en enkelingen. De band liet zich van zijn beste kant zien en om twee uur gingen de feestvierders voldaan naar huis.

KRENTENPUUP Prins Schots en zijn gevolg gaan zaterdagmorgen een vorkje meeprikken bij Theo Blom thuis, want de KrentenPuup smaakt dan op z'n best.