• .
  • .

'Liever met de caravan dan het vliegtuig'

BARNEVELD Een luie strandvakantie in een warm oord, of toch liever een actieve vakantie in de ruige natuur? Wekelijks vragen we Barnevelders naar hun mooiste, indrukwekkendste, of juist minder goede vakantie-ervaringen. Deze keer de vakantie van Barnevelder Hamp van de Kamp (65). Hij maakte samen met zijn vrouw Corrie een rondreis door Frankrijk, Spanje en Portugal.

Waarom koos u voor deze reis?

 Deze rondreis stond al langer op ons wensenlijstje, maar ik kon niet zomaar vijf weken vrij krijgen bij mij werk. Toen ik ongeveer twee maanden geleden met pensioen ging, was dat voor Corrie en mij het juiste moment om de rondreis met de caravan dan eindelijk te maken. We hebben gelijk de koe bij de horens gevat en vertrokken op 28 mei richting Frankrijk. Via West-Frankrijk en Spanje kwamen we uit bij de Portugese kust. Zo hebben we onder meer het eiland Mont Saint-Michel, het gebergte Picos de Europa en een aantal mooie kustplaatsjes gezien. Met de caravan hebben we in totaal zo'n 5500 kilometer gereden.

 

Hoe ziet uw ideale vakantie eruit?

 Corrie en ik houden ervan om de hele dag buiten te zijn. Op vakantie wandelen en fietsen we veel. Daarbij hebben we natuurlijk graag mooi weer: één van de redenen waarom Frankrijk ons aanspreekt. Ook woont onze dochter er en vinden we de Franse natuur mooi, met al haar heuvelachtige landschappen. Op onze ideale vakantie gaan we lekker op pad om zoveel mogelijk van een land te zien. Natuurlijk gaan we ook wel eens een dagje naar het strand als we op reis zijn, maar een hele week luieren is niks voor ons.

 

Wat was het hoogtepunt van uw rondreis?

 De stad Porto vonden we fantastisch, een echte aanrader. We verbleven onder meer op een camping in Villa Cha; een dorp daar vlakbij. Naast de natuur van Portugal, hebben we ook genoten van de cultuur. Zo stonden we 's ochtends een keer vroeg op om naar een vissersdorpje te gaan, precies op tijd om te kunnen zien hoe ze de bootjes het strand op trokken. Het liefst hadden we ook nog het Portugese binnenland bezocht, maar door de vele bosbranden moesten we daar vanaf zien.

Op de terugweg hebben we een andere route genomen, waarbij we een tussenstop maakten in het Spaanse Castrojeriz. Ook dat was een hoogtepunt. In dit plaatsje, waar veel wandelaars van pelgrimsroute Santiago de Compostella doorheen lopen, was een prachtige tempeliers-ruïne. Ook de omgeving was mooi, met veel heuvels en granenvelden.

 

Wat mist u het meest van thuis als u op reis bent?

 Ons eigen bed. Het bed van onze caravan is ook prima, maar wat smaller. Als we weer thuis zijn, waarderen we ons eigen, brede bed weer. Natuurlijk missen we ook de kleinkinderen als we op vakantie zijn, ook al is het maar voor eventjes.

 

Verstuurt u ansichtkaarten als u op vakantie bent?

 Alleen mijn moeder stuurden we standaard een kaartje als we weg waren, maar zij is vorig jaar helaas overleden. Zij vond het altijd erg leuk om een ansichtkaart te ontvangen. Inmiddels gebruiken we vooral WhatsApp om contact te houden met het thuisfront. Dan sturen we foto's naar de kinderen en kleinkinderen zodat zij op de hoogte blijven.

 

Welke plekken wilt u graag nog eens bezoeken?

 We zouden graag nog eens teruggaan naar Kroatië. Een rondreis daarheen met de caravan, via Oostenrijk en Italië. Meestal blijven we binnen Europa, al zijn we ook in Canada en een keer in Zuid-Afrika geweest. Dat waren uitschieters. We houden ervan om te reizen en mooie landen te bezoeken, maar gaan liever met de caravan dan met het vliegtuig. Zo kom je ook onderweg op mooie plekken.

 

Wat is uw favoriete vakantieland?

 Dat is toch wel Spanje. Daar zijn we meerdere keren geweest. Meestal in het Noorden, zoals de Costa Brava. Daar is het prachtig weer en de Spaanse mensen zijn heel vriendelijk. Ook al spreken ze vaak amper Engels, ze willen je altijd graag helpen. Ook tijdens onze laatste rondreis hebben we het heel fijn gehad. We vinden het mooi dat we dit allemaal mogen beleven en zijn hiervan nog lang aan het nagenieten.

 

In de rubriek 'De vakantie van' vertellen inwoners van de regio Barneveld over hun ideale vakantie.

Label:

vakantie