'Lopen voor Lyme' brengt vijf ton op (video)

WOUDENBERG Meer dan 1200 wandelaars en hardlopers hebben zich zaterdag 9 april rondom het Henschotermeer in Woudenberg ingezet voor 86 deelnemende chronische Lyme-patiënten en haalden daarmee € 527.463,- op. Vlak voor de finish vertelde Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, over zijn elf maanden ervaring met chronische Lyme. Hij riep op om te blijven strijden voor erkenning en herkenning van de ziekte. Stichting Lopen voor Lyme haalt geld op omdat de ziekte van Lyme vaak niet erkend wordt als een langdurige ziekte en behandelingen niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Ook is het bestaan en de impact van chronische Lyme bij veel artsen niet bekend en wordt daarom te laat gediagnosticeerd. De ziekte kan dan al desastreuze gevolgen hebben.

Naar schatting lopen jaarlijks 1,2 miljoen Nederlands een tekenbeet op waarvan 25.000 mensen de ziekte van Lyme krijgen.

<script type="text/javascript" src="http://bdu.bbvms.com/p/playout_ede_stad/c/2616447.js?width=320&height=240"></script>