• Lex van Lieshout

Lunterse beroofd van handtas in Ede

LUNTEREN/EDE Een 23-jarige inwoonster van Lunteren is vrijdagavond in Ede beroofd van haar handtas door twee onbekenden op een scooter.

De beroving vond rond 19.30 uur plaats op de Willem Marislaan in Ede. De vrouw fietste over deze straat toen twee jongens op een scooter passeerden en de bijrijder die achterop zat de handtas hard van haar aftrok. Mede omdat de tas in eerste instantie aan een arm van de Lunterse bleef haken, kwam ze hard ten val.

Diverse boodschappen en ook haar portemonnee vielen uit de tas op straat. De daders gingen er met de tas, waar onder meer nog een iPhone inzat, vandoor. Zij reden weg richting de Vincent van Goghstraat, waarna ze rechtsaf sloegen richting de Kerkweg in Ede.

De jonge vrouw werd opgevangen door omwonenden, ze had diverse pijnlijke plekken. Ze omschrijft de daders als twee jongens van ongeveer 16 jaar, beide met een getinte huid en donker haar. De bijrijder had een petje op en een lichtgrijs of wit trainingspak met capuchon. Zij reden op een zwarte scooter met blauwe kentekenplaat.

Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.