• In de regio Barneveld zijn geen geschikte mogelijkheden voor opvang van en onderwijs aan kinderen met autisme die specialistische zorg nodig hebben.

    BDUmedia

Bijeenkomst over nieuw initiatief voor kinderen met autisme

BARNEVELD/DE GLIND Enkele Barneveldse ouders willen samen met onder meer de J.H. Donnerschool in Barneveld een behandelcentrum oprichten voor kinderen met een ‘autismespectrumstoornis’ en een ontwikkelingsstoornis.

Om de interesse en mogelijkheden hiervoor te inventariseren, organiseren zij een informatie bijeenkomst. Deze vindt plaats op donderdag 21 november vanaf 19.30 uur.

Volgens de initiatiefnemers zijn er in de regio Barneveld geen geschikte mogelijkheden voor opvang van en onderwijs aan kinderen met autisme die specialistische zorg nodig hebben.

De bijeenkomst op 21 november is enerzijds bedoeld voor ouders met een autistisch kind die de problematiek herkennen en dichter bij huis een plek willen hebben waar hun zoon of dochter terecht kan. Anderzijds in de bijeenkomst bedoeld voor professionals, zoals logopedisten, (sensorisch) fysiotherapeuten en orthopedagogen, die iets willen bijdragen aan de behandeling van de kinderen.

Het initiatief wordt mede gedragen door het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld (CJG), SBO de Vogelhorst in Barneveld en Kinder Company/Trauma Company uit Kootwijkerbroek.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 november om 19.30 uur op de J.H. Donnerschool, Schoonderbekerweg 45 in De Glind. Meer informatie is te verkrijgen via 0342-452044. Opgeven voor de avond kan via hofman@donnerschool.nl.