• Van links naar rechts eigenaar Jouk Snoek, apotheker Folkert van Slooten een huisarts Frank Vorage, in de apotheek aan de Nieuwe Markt.

    Wouter van Dijk

'Einde aan wachttijd bij apotheek Asklepios Barneveld'

BARNEVELD Patiënten die bij de apotheek van Medisch Centrum Asklepios in Barneveld een nummertje trekken om medicatie af te halen, hoeven niet meer een half uur tot drie kwartier te wachten tot ze aan de beurt zijn. ,,We gaan veel efficiënter werken, want deze ergernis uit het verleden kan écht niet meer.''

Wouter van Dijk

Dat belooft apotheker Jouk Snoek, sinds begin dit jaar de nieuwe eigenaar van de apotheek, die sindsdien omgedoopt is tot Apotheek Nieuwe Markt. De afgelopen jaren klaagden patiënten via deze krant en via sociale media meerdere malen over de lange wachttijden bij deze apotheek. ,,Je kunt in de tussentijd gewoon je weekboodschappen doen bij de Jumbo'', stelde een bezoekster eerder. Zeker voor erg zieke mensen is lang wachten niet leuk, dat wekt ergernis. Ook in combinatie met het halen van een parkeerkaartje is wachten vervelend.

,,Dat wachten is dan ook het eerste dat ik wil aanpakken'', zegt Snoek. ,,Sterker nog, we hebben hier de afgelopen maand al stappen in gezet, ik hoor nu al van bezoekers dat ze verbetering merken.'' Snoek kreeg naar eigen zeggen een half jaar geleden de kans om de apotheek over te nemen van de vorige eigenaar, Annemieke de Jong. ,,De wachttijden zijn nu al ingekort, door een andere manier van werken in te zetten. Sowieso was er in de werkwijze, in de volgorde van handelingen en de logistieke processen al veel winst te behalen. Maar wat we ook anders doen, is de verplichte tweede controle voordat je medicatie verstrekt. Dat gebeurde eerder altijd bij de balie zelf, direct vóór de patiënt, waardoor je de indruk krijgt dat het allemaal erg lang duurt. Nu doen we dat meer tegelijkertijd en merkt de patiënt er veel minder van.''

Snoek blijft de wachttijden naar eigen zeggen ook de komende tijd nauwgezet in de gaten houden, om te zien of het nog beter kan. Snoek is niet alleen de nieuwe eigenaar van de apotheek aan de Nieuwe Markt, maar ook van de eerder gesloten apotheek aan de Nederwoudseweg, in de wijk De Burgt. Het plan is dat deze apotheek aankomende zomer de deuren weer opent.